Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΚΤΟΣ ΣΤΗΛΗΣ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ????
ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ!!!!!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18:00!!!!ΣΗΜΕΡΑ,ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!!!!!
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:
ΑΝΤΕ ΓΑΜΗ-ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ!!!
ΕΕΕΕ,ΟΟΟΟ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤ'ΑΠΟ ΔΩ!ΟΥΣΤ(ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΦΑΣΚΕΛΟΥ)!!
ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ,ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!!!
ΠΑΓΚΑΛΕ ΠΕΙΝΑΜΕ,ΚΑΤΕΒΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΜΕ!!!
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73!!!!
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ,ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!!!!
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
ΣΩΠΑ ΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ:

ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ:

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ):

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ):

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ-Ν.ΞΥΛΟΥΡΗΣ:

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΜΕΝΤΙΟΥ(ΑΕΙΝΤΕ ΘΥΜΑ,ΑΕΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ):

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΣΤΗΛΗ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ"ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ"...."ΕΦΥΓΕ"Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ....

UPDATE 22:03-ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 2,Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ.Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ Α'ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...Ο"ΚΡΑΧΤΗΣ"ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ....

Δυστηχως η σημερινη αναρτηση του"Κραχτη"ειναι θλιβερη....
"Εφυγε"απο την ζωη,ο"Καλος μας ανθρωπος"Θανασης Βεγγος.....
Ο"Κραχτης"συντετριμμενος κανει,σαν υστατο φορο τιμης ενα μεγαλο αφιερωμα στον μεγαλο ηθοποιο,στον"Καλο μας ανθρωπο",στον Θαναση μας!....
Ας δουμε πρωτα την ειδηση:
"Εφυγε"ο Θανασης Βεγγος-ΣΚΑΙ:
ΣΚΑΪ Player TV — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Ας δουμε την ειδηση οπως την καλυψε ο τυπος:
ΕΘΝΟΣ-<<ΕΦΥΓΕ>>Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...:
Τον είπαν «Ελληνα Σαρλώ». Το βέβαιο είναι ότι ο σπουδαίος αυτός αυτοδίδακτος ηθοποιός κατάφερε να είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός στους Έλληνες, αντιπροσωπεύοντας πάντα τον ρεαλιστικό φουκαρά νεοέλληνα τρέχοντας σαρωτικός και διακωμωδώντας τα τραγικά συμβάντα της φυλής σε 126 ταινίες, από τις οποίες ως πρωταγωνιστής σε 52.

Έφυγε από τη ζωή διακριτικά, έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.
Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο και, καθώς μεγάλωνε, στο πρόσωπο του, μεγάλοι σκηνοθέτες όπως ο Αγγελόπουλος κι ο Βούλγαρης, βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στον νεανικό του βίο, γίνεται σοφός.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1927 στο Νέο Φάληρο, από τον Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν το μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του δούλευε στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και υπήρξε φλογερός αντιστασιακός. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από την υπηρεσία του λόγω φρονημάτων προκαλώντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια.
Τότε ο Θανάσης Βέγγος ξεκινά να κάνει κάθε είδους δουλειά ψάχνοντας για το μεροκάματο.
Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο κολαστήριο της Μακρονήσου μαζί με χιλιάδες άλλους φαντάρους και πολίτες με αριστερές ιδέες. Εκεί γνώρισε τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.
Αυτή η γνωριμία του αποδεικνύεται πολύτιμη, καθώς όταν απολύεται από το στρατό αρχίζει και πάλι να κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού για να ζήσει, ανάμεσα στις οποίες και βοηθητικές δουλείες σε γυρίσματα ταινιών.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Το 1953 ο Κούνδουρος του δίνει ένα ρόλο στη Μαγική πόλη. Αυτό ήταν το ξεκίνημά του, ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος.
Το 1959 παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όχι ως απόφοιτος σχολής αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε σε μικρούς ρόλους, εξακολουθώντας να δουλεύει παράλληλα ως φροντιστής στο πλατό. Τότε ήταν που εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως “Ο Δράκος”, “Διακοπές στην Αίγινα”, “Μανταλένα”, Συννεφιασμένη Κυριακή”, “Ο Ηλίας του 16ου”, “Ποτέ την Κυριακή”.
Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου και μαζί της απέκτησε δυο γιούς.
Επίσης, το 1959 παίζει για πρώτη φορά στο θέατρο, δίπλα στον Νίκο Ρίζο και τον Γιάννη Γκιωνάκη, στην επιθεώρηση “Ομόνοια πλατς πλτους”.
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
Σιγά σιγά, αναπτύσσει τον ιδιαίτερο κωμικό κινηματογραφικός του τύπο, τον νευρικό, αεικίνητο φουκαρά, που τον κάνει αναγνωρίσιμο και πολύ αγαπητό στους πάντες και καθιερώνεται πια ως πρωταγωνιστής υπεράνω ρόλων. Είναι ο Θανάσης Βέγγος: “Ψηλά τα χέρια Χίτλερ”, “Μην είδατε τον Παναή”, “Ζήτω η τρέλα”, “Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης”.
Φτιάχνει την δική του εταιρία παραγωγής [ΘΒ- Ταινίες Γέλιου] το 1965 που είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή, άλλα δίνει τις καλύτερες σύμφωνα με τους κριτικούς ταινίες του όπως “Φανερός Πράκτωρ ΟΟΟ”, “Τρελός, Παλαβός και Βέγγος” και “Ποιός Θανάσης” - ταινίες σταθμός για το σουρεαλιστικό χιούμορ και τον αυτοσχεδιασμό.
Το 1983 σταματά για λίγα χρόνια να κάνει κινηματογράφο και επανέρχεται με τις “Ησυχες μέρες του Αυγούστου” του Παντελή Βούλγαρη, ενώ ακολουθεί το 1998 επίσης η ταινία του Βούλγαρη “Ολα είναι Δρόμος”. Στο μεταξύ, το 1997, εμφανίζεται στον ρόλο του Δικαιόπολι στους Αχαρνής και στην συνέχεια, το 2001, στην Ειρήνη του Αριστοφάνη με τεράστια επιτυχία.
Το 2009 εμφανίζεται και πάλι, αν και σε μικρό ρόλο, στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Ψυχή Βαθιά”.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ο Θανάσης Βέγγος έχει τιμηθεί το 1962 με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων κριτικών, το 1971 με το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Τί έκανες στον πόλεμο, Θανάση”, το 1972 με το βραβείο Ερμηνείας Α ανδρικού ρόλου για την ταινία “Θανάση, πάρε το όπλο σου”, το 1991, με το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου για τις “Ησυχες Μέρες του Αυγούστου”.
ΕΙΠΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ
Ο Νίκος Κούνδουρος, πρόσφατα είχε δηλώσει για τον Θ.Βέγγο: «Έπρεπε να τον δω στην Ειρήνη και στους Αχαρνής του Αριστοφάνη για να ξαναθυμηθώ με αίσθημα ανακούφισης αυτό που μπορούσε και δεν έκανε στο παρελθόν ο Βέγγος. Δικαιόπολις, Τρυγαίος, Στερψιάδης, Φιλοκλέων, Πισθέταιρος, Μνησίλοχος, Ξανθιάς, Βλέπυρος για να αναφέρω μερικούς από τους ήρωες του Αριστοφάνη ...Ας προσθέσω ακόμη ότι ο Βέγγος λειτούργησε και σαν καταλύτης σε μια κοινωνία που αναγνώρισε στον ήρωα τα βασικά χαρακτηριστικά του, την περηφάνια της φτώχειας, την περιφρόνηση στην ταξική κοινωνία, τον τελικό θρίαμβο της καρδιάς και της ψυχής και τέλος, την αντρειοσύνη των ταπεινών και των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου”
Ο κριτικός θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, είχε πει, χαρακτηριστικά: “ο Βέγγος εκφράζει έντονα με τη φιγούρα του αιώνιου Καραγκιόζη, τον πολίτη της Β΄ κατηγορίας συμπληρώνοντας το κενό για ένα τύπο που αποζητούσε ο μέσος νεοέλληνας για να ταυτιστεί μαζί του”.
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης που σκηνοθέτησε τον μεγάλο ηθοποιό είχε δηλώσει: «ο Βέγγος έχει φτιάξει ένα πλάσμα κατασκευασμένο από όλα τα μέλη της ιστορίας της κωμωδίας. Και αυτό ήταν συνειδητό».
ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
Σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του, ο Θανάσης Βέγγος, είχε πει πριν μερικά χρόνια:
«Κάτι είχε η φάτσα μου που έφερνε τον άλλον κοντά μου. Ίσως, όταν έπεφτε η ματιά τους επάνω μου, ήξεραν ότι είμαι ένας πολύ εντάξει άνθρωπος. Υπήρξαν και άνθρωποι που επέμεναν να με αποκαλούν «κύριε Βέγγο». Ε, εκεί γινόμουν έξω φρενών! Μα, Θανάση με λένε! Είναι δυνατόν να με φωνάζετε κύριε Βέγγο; Ένας λαϊκός άνθρωπος ήμουν» ...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-"ΕΦΥΓΕ"Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ....
Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο «καλός άνθρωπος» του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά τη φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν τη μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στο νεανικό του βίο γίνεται σοφός.

Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε ηθοποιός. Υπήρξε αυτοδίδακτος. Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Μακρόνησο. Όταν απολύθηκε έκανε διάφορες δουλειές για τα προς τα ζην.

Από τις γνωριμίες του, στο Μακρονήσι, εκείνη με τον Νίκο Κούνδουρο είναι που του χαρίζει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στην «Μαγική Πόλη».

Αφού πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μαθαίνοντας τον κινηματογράφο ως παιδί για όλες τις δουλειές στα συνεργεία, συμμετέχει σε ταινίες-σταθμούς για το Ελληνικό σινεμά: «Δράκος», «Ποτέ την Κυριακή», «Κορίτσι με τα μαύρα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Ηλίας του 16ου» και «Μανταλένα».

Λίγα χρόνια αργότερα ο «Πράκτωρ Θου Βου» μετατρέπει τον Βέγγο σε λαϊκό ήρωα μέσα από πολλές ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, την εποχή που ο κινηματογράφος αποτελούσε την μόνη φθηνή ψυχαγωγία για τον ευρύ κοινό.
ΤΑ ΝΕΑ-ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το πρωί ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.

Ο Θ. Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια, ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Άριστος οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν την μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο τον Μάιο του 1927. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, γνωριμία που οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά το 1954 με την ταινία Μαγική Πόλις του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια έπαιξε μικρούς –αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους- σε σημαντικές ταινίες όπως Ο δράκος, Μανταλένα, ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως φροντιστής στα πλατό.

Η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη οδηγεί στον σχηματισμό του αεικίνητου ήρωα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα ενσάρκωνε τόσο καλά ο Θανάσης Βέγγος. Το κοινό τον αγαπά μέσα από τις ταινίες Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης και άλλες.


Το 1964 ιδρύει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο ΘΒ-Ταινίες Γέλιου. Σε συνεργασία με άλλους σκηνοθέτες ή περνώντας ο ίδιος πίσω από την κάμερα γυρίζει το διάστημα 1965-1967 πολλές αγαπημένες κωμωδίες όπως τα Φανερός Πράκτωρ 000, Ποιος Θανάσης; και άλλες

Ο Θανάσης Βέγγος αποθεώνεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, με την ταινία του Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; να αποσπά βραβεία κοινού και κριτικών.

Μετά από ένα διάλειμμα επιστρέφει στο σινεμά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και Όλα είναι δρόμος, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Συνολικά, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε σε περισσότερες από 125 ταινίες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ:
(ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ):
Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού, Θανάση Βέγγου το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 84 ετών.

Εκτός από το πηγαίο ταλέντο του ο Θανάσης Βέγγος διακρίθηκε και αγαπήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια και την ταπεινότητά του.

Χαρακτηριστικά της αγάπης και της συμπάθειας που έτρεφε ο κόσμος στο πρόσωπο του Θανάση Βέγγου είναι τα σχόλια των αναγνωστών του in.gr για τον χαμό του σπουδαίου κωμικού.

«Σήμερα κλείνει μια εποχή... μια εποχή για όλους εμάς που μεγαλώσαμε μέσα από τις ταινίες σου».

«Θα μας λείψεις αφάνταστα Θανάση, ήσουν, είσαι και θα είσαι και για όσο υπάρχει Ελλάδα μέσα στις καρδιές μας. Ήσουν η παρέα μας, το γέλιο μας, η παρηγοριά μας, η διασκέδαση μας, με της ταινίες σου μας έκανες να ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας».

«Καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε !! Ευτυχώς δεν έπαιζες τον ηθοποιό αλλά τον ζούσες πραγματικά, έτσι απλός και καλοσυνάτος».

«Σήμερα έφυγε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της Ελλάδας. Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ήθος και την καλοσύνη».

«Ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια και από τα νιάτα μας έφυγε μαζί με το Θανάση Βέγγο. Αναλογιστείτε αλήθεια πόσο δάκρυ έκρυβε το γέλιο που μας χάριζε. Οι ταινίες του ήταν στην ουσία τραγικές αλλά δοσμένες μέσα από το γέλιο του απλοϊκού ανθρώπου, που είμαστε όλοι εμείς. Γι' αυτό αγαπήθηκε τόσο. Καλό ταξίδι Θανάση».

«Πανμέγιστος ηθοποιός και άνθρωπος. Καλό ταξίδι... Θα σε θυμόμαστε πάντα».

«Η Ελλάδα πενθεί. Ο Άνθρωπος που είχε πάντα το χαμόγελο στα χειλη. Την ζεστασιά της καρδιάς του θα την νιώθουμε για πάντα. Τα λόγια είναι λίγα για τον Θανάση μας. Νιώθω ότι έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες !! Καλό ταξίδι! Αθάνατος για πάντα, στην καρδιά μας και το μυαλό μας».

«Καλό ταξίδι Θανάση φίλε μου. Σε ευχαριστώ για τις άπειρες στιγμές γέλιου που μου χάρισες από τα παιδικά μου χρόνια. Σε ευχαριστώ για το ήθος που με δίδαξες με την σεπτή σου εικόνα, μακριά από την βρώμα των ΜΜΕ. Σε ευχαριστώ που με έμαθες να αγαπώ πατρίδα, οικογένεια και ανθρώπους. Σε ευχαριστώ για τα δάκρυα που έφερες στο πρόσωπό μου στην ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ. Σε ευχαριστώ γιατί ήσουν από τους αληθινούς ηθοποιούς... γιατί ποιούσες ήθος... Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας αθάνατος».
ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ:
Αθήνα
Θλίψη σε όλη τη χώρα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου Έλληνα κωμικού Θανάση Βέγγου, που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών. Στη σεμνή προσωπικότητα και το ταλέντο του αναφέρονται τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Η είδηση του θανάτου του Θανάση Βέγγου προκαλεί πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση. Ήταν σπουδαίος, χαρισματικός, γεμάτος σπάνια καλοσύνη για τους ανθρώπους. Οι ταινίες του θα συνεχίσουν να ψυχαγωγούν πολλές γενιές ακόμη, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σε δήλωσή του, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρει ότι ο Θανάσης Βέγγος υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την τέχνη του, εκφράζοντας, γνήσια και αυθεντικά, λαϊκούς χαρακτήρες, αλλά και τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας, στη δύσκολη μεταπολεμική πορεία της ανασυγκρότησης και ανάπτυξής της, ενώ η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η σεμνότητα και το επαγγελματικό ήθος του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους μας.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα βαθιά, ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου στην οικογένεια του. Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης. Γιος εργατικής οικογένειας που υποχρεώθηκε πολύ νωρίς να βγει στο μεροκάματο, ειδικά όταν ο πατέρας του απολύθηκε από την Εταιρεία Ηλεκτρισμού, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Για τον ίδιο λόγο ο νεαρός Θανάσης βρέθηκε στην Μακρόνησο, όπου γνωρίστηκε με τον Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος τον κάλεσε να παίξει στην «Μαγική πόλη». Από τότε αρχίζει το μεγάλο ταξίδι του Θανάση Βέγγου στον κινηματογράφο και το θέατρο. Τα βιώματά του ο Βέγγος τα μετέτρεψε σε τέχνη. Αν και η αυλαία έπεσε, οι αξέχαστοι
ρόλοι του θα τον κρατούν ζωντανό ανάμεσά μας».

«Η Ελλάδα έχασε τον καλό της άνθρωπο. Ο Θανάσης Βέγγος ήταν το πρόσωπο που μπόρεσε στη ζωή, στο σανίδι και στο πανί να αποδώσει με τον πιο αληθινό τρόπο την ελληνική κοινωνία και την πολυτάραχη ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Βιοπαλαιστής και Μακρονησιώτης, αυτοδίδακτος και σπουδαίος ηθοποιός, σεμνός και ευγενής, ήταν η χαρακτηριστικότερη μορφή του λαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας. Δεν είναι τυχαίο που αγαπήθηκε τόσο πολύ από όλες τις γενιές που είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν την πορεία και το έργο του. Όλοι και όλες μας είμαστε τυχεροί που υπήρξε και περπάτησε δίπλα μας. Καλό ταξίδι Θανάση μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Θανάσης Βέγγος, ο άνθρωπος, ο κωμικός, δεν είναι πια κοντά μας. Μπορεί το ρολόι της ζωής του Θανάση Βέγγου να σταμάτησε, δεν θα πάψει όμως να τρέχει το έργο του που σφράγισε ανεξίτηλα τον ελληνικό κινηματογράφο. Τον αυτοδίδακτο Θανάση Βέγγο χαρακτήριζε η σύμπτωση της προσωπικότητας στη ζωή με αυτήν στον κινηματογράφο. Στην οικογένειά του και σε όσους τον αγάπησαν εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ:
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ:

ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ,ΟΟΟ:

ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ???

ΒΕΓΓΟΣ-ΤΣΑΜΙΚΟ:

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?(ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ):

ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΧΙΤΛΕΡ-ΒΕΓΓΟΣ/ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ-2010:

Συμφωνα με τις μεχρι τωρα πληροφοριες η κηδεια του καλου μας ανθρωπου,Θαναση Βεγγου θα γινει την Πεμπτη απο το Α'Νεκροταφειο Αθηνων,δημοσια δαπανη απο το Υπουργειο Πολιτισμου.Μολις γινει γνωστη η ωρα,θα κανω αμεσα UPDATE.
Ας ειμαστε ολοι εκει.Ο Θανασης,ο Θανασης μας,εκανε τοσα πολλα για εμας.Εμεις οφειλουμε τουλαχιστον να του πουμε το τελευταιο αντιο....
Ο"Κραχτης"θα ειναι εκει....
Καλο ταξιδι καλε μου ανθρωπε και καλη ανταμωση....
Να μας φιλησεις τον μεγαλο μας δασκαλο,Ευγενιο Σπαθαρη.....
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!......