Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ:ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!! ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ,10ΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ!!

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήμματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Το δικαστήριο είχε μετατρέψει νωρίτερα την κατηγορία εις βάρος του Επαμ. Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3.

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σήμαινε ότι η επιβολή της ποινής ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία.
Για το δεύτερο ειδικό φρουρό, το Βασίλη Σαραλιώτη το δικαστήριο, επίσης κατά πλειοψηφία, μετέτρεψε την ποινή από ένοχος για απλή συνέργεια στο αδίκημα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενον δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο.
Η υπεράσπιση του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά, άποψη την οποία υιοθέτησε τελικά το δικαστήριο.
Το αίτημα της υπεράσπισης πυροδότησε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας για την αναστολή η μητέρα του Σαραλιώτη, Μεταξία Γεράκη, να σηκωθεί η γιαγιά του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δείχνοντας τη φωτογραφία του Αλέξανδρου και φωνάζοντας: «Ορίστε, ορίστε, για το παιδί αυτό, δείτε ποιον δολοφονήσατε».
«Δεν σήκωσε το χέρι, δεν έκανε τίποτα ο γιος μου», απάντησε η μητέρα του Β. Σαραλιώτη, για να απαντήσει η γιαγιά του Αλέξη: «Βοήθησε, βοήθησε».
Τη στιγμή εκείνη αστυνομικός ακούστηκε να φωνάζει προς τους συναδέλφους του της φρουράς, «βγάλτε την έξω», εννοώντας την γιαγιά του 15χρονου, εντολή που προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, είπε: «Εσείς θα πάρετε το δίκιο; με το όπλο στο χέρι θα πάρετε το δίκιο;»
Για το επεισόδιο με τον αστυνομικό, ζήτησε να ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου.
«Το δικό μας το παιδί, είναι στον ουρανό», συμπλήρωσε η γιαγιά του Αλέξη, απευθυνόμενη στη μητέρα του κατηγορουμένου Σαραλιώτη, η οποία έκλαιγε.
Τελικά, ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Δύο ένορκοι και ένας δικαστής είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή δώδεκα ετών.
Ο Βασ. Σαραλιώτης κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει για τον Επ. Κορκονέα ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον έξι χρόνια για δύο πλημμελήμματα που αντιμετωπίζει. Για το Βασ. Σαραλιώτη πρότεινε ποινή κάθειρξης δεκατριών χρονών.
Την ημέρα της δικαίωσής του Αλέξη όλοι τον ξέχασαν
Oύτε στο μνήμα του, ούτε στο σημείο της δολοφονίας του δεν βρέθηκε κάποιος να αφήσει έστω ένα λουλούδι.
Το σχολιο του"ΚΡΑΧΤΗ":
ΑΛΕΞΗ ΖΕΙΣ,ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου