Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ,ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ....

Την τελευταία της πνοή άφησε στα 64 της χρόνια η Καίτη Χωματά, μια από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες του Νέου Κύματος.

Έδινε μάχη με τον καρκίνο για χρόνια ενώ λίγο καιρό πριν είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ.

Γεννήθηκε στην Πλάκα και σε πολύ μικρή ηλικία την ανακάλυψε ο Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος την έβαλε στον χώρο της μουσικής.

Από τα πιο γνωστά κομμάτια που είχε ερμηνεύσει το "Άσπρα καράβια τα όνειρα μας" σε ντουέτο με τον Μ. Βιολάρη, "Μια αγάπη για το καλοκαίρι", "Θα διώξω τα σύννεφα, θα γίνω αστέρι", "Κι αν σ΄ αγαπώ δεν σ΄ορίζω", "Το Χριστινάκι" και " Η Μαρία των Βράχων".

Πέρυσι τραγούδησε σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του Νέου Κύματος.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης, στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης και θα ταφεί στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.


Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο της Καίτης Χωματά
Το συλλυπητήριο μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα ήθελε να εκφράσει τη λύπη της για το θάνατο της Καίτης Χωματά. Η τραγουδίστρια που ταυτίστηκε με το «Νέο Κύμα» τις δεκαετίες του 60 και του 70, έδωσε τη φωνή της σ ένα μουσικό ρεύμα που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά. Η διαδρομή της υπήρξε δημιουργική, σεμνή και συνεπής, όπως και ή ίδια ως χαρακτήρας και ως ερμηνεύτρια. Η φωνή της μέσα από τα τραγούδια θα μείνει ζωντανή ώστε να θυμίζει το ήθος της, τόσο το προσωπικό όσο και το καλλιτεχνικό.".

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη: "Η Καίτη Χωματά η αρχετυπική ερμηνεύτρια του Νέου Κύματος, η γυναίκα που με την γνήσια συμπαθή παρουσία της και την ζεστασιά της φωνής της τραγούδησε τις αναμνήσεις της γενιάς των μπουάτ, δεν είναι πια κοντά μας. Στο Δήμο Αθηναίων πάντοτε βρίσκαμε αφορμές να απολαμβάνουμε τα τραγούδια της μέσα από τις εμφανίσεις της στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, γεγονός που θα κάνει την απουσία της πιο ηχηρή. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια της Καίτης Χωματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Καίτη Χωματά, αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος του Νέου Κύματος, δεν είναι πια μαζί μας. Η επάρατη νόσος νίκησε μια φωνή, συνδεδεμένη με μια Ελλάδα, που δημιουργούσε πολιτισμό, μουσική, τραγούδια, τέχνη. Είναι σίγου
Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ:
μια αγαπη για το καλοκαιρι:

Στον ουρανο εινα ενα αστερι:

Θα σχισω τα συννεφα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου