Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΛΗ:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ,ΚΑΙΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ....

Δυστηχως αλλη μια μεγαλη μας ηθοποιος"εφυγε"απο τη ζωη κανοντας φτωχοτερο το καλλιτεχνικο στερεωμα...
Προκειτε για την Καιτη Λαμπροπουλου....
Ας δουμε την ειδηση:

O"Kραχτης"τιμωντας τη μνημη της μεγαλης ηθοποιου,κανει ενα αφιερωμα σαν υστατο φορο τιμης....
Α'Μερος-Βιογραφια:
Η Καιτούλα ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου, με πρώτο τον αδελφό της Ηρακλή και τρίτη την αδελφή της Τοτό. Επιστήθια φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, την είχε σχεδόν πάντα δίπλα της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αν και τα πρώτα πέντε χρόνια της τα έζησε στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της, ενός ανθρώπου με κοφτερό μυαλό. Κρυφά από τον πατέρα της μαθήτεψε κοντά στον Κάρολο Κουν και βγήκε ως εξαιρετικό ταλέντο στην παράσταση του «Θεάτρου Τέχνης» «Αγριόπαπια».

Την προέτρεψαν να κάνει αίτηση στο Εθνικό Θέατρο με διευθυντή τότε τον Ροντήρη. Εκείνος τη δέχτηκε και διαβλέποντας το ταλέντο της της εμπιστεύτηκε καταπληκτικούς ρόλους στις παραστάσεις «Ζητείται υπηρέτης», «Το φιντανάκι» και «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Ιψεν, στις οποίες έπαιξε πλάι στα ιερά τέρατα της σκηνής, Μινωτή, Παξινού, Νέζερ, Χορν κ.ά.

Στον «Πρωτευουσιάνο» γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Γεώργιο Ρούσσο, συγγραφέα του έργου. Μεταπήδησε στο «Ελεύθερο Θέατρο» και πήρε μέρος στις παραστάσεις «Ονειρο θερινής νύχτας», «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι», «Ο επιθεωρητής», «Μιμίκος και Μαίρη», «Θεοδώρα η Μεγάλη» κ.ά.
Η ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο θα αρχίσει σχετικά αργά, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να έχει πολλές συμμετοχές. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν αυτή που την ώθησε να κάνει κινηματογράφο. «Η Αλίκη την είχε πολύ κοντά της. Λυπήθηκα πολύ που έφυγε. Ηταν πολύ γλυκός άνθρωπος» δήλωσε στην «Espresso» ο αρχιτέκτονας Τάκης Βουγιουκλάκης, αδελφός της Αλίκης.

Στη μικρή οθόνη έπαιξε στο «Θέατρο της Δευτέρας» αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο παράξενος ταξιδιώτης», «Η βασίλισσα Αμαλία», «Εύθυμη χήρα» κ.ά.


Η Καίτη Λαμπροπούλου ήταν σύζυγος του εκλεκτού θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου Γεωργίου Ρούσσου. Τους είχε παντρέψει ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης και ήταν πολύ συνδεδεμένοι. Οταν τον έχασε της στοίχισε πάρα πολύ και ζούσε με τις αναμνήσεις της.

Πριν από πέντε χρόνια είχε παρακολουθήσει ως επίτιμη καλεσμένη της κοινότητας Αντιπάρου τις επετειακές εκδηλώσεις για την ταινία «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, που γυρίστηκε εκεί σε σενάριο του συζύγου της Γεωργίου Ρούσσου και το όνομα του οποίου φέρει η κεντρική πλατεία του νησιού.


Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ με την υγεία της, αλλά δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της. Υστερα από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι το 2009 υπέστη κάταγμα στο ισχίο και χειρουργήθηκε δύο φορές. Με το που ανάρρωσε ένα νέο χτύπημα την καθήλωσε και πάλι. Πριν εκπνεύσει το 2010 νοσηλεύτηκε στο «Ιπποκράτειο», την ίδια περίοδο που ήταν εκεί και η φίλη της Σμάρω Στεφανίδου, η οποία και συγκλονίστηκε όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό της.

Η Καιτούλα εισήχθη στο νοσοκομείου λόγω καρδιακού προβλήματος και δύσπνοιας. Αντιμετώπιζε όμως και σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα. Μάλιστα είχε χειρουργηθεί, αλλά δυστυχώς ανεπιτυχώς. Πριν από έναν μήνα υπέστη πνευμονία και εισήχθη και πάλι σε νοσοκομείο, ώσπου η καρδιά της την πρόδωσε.

Χθες το πρωί σταμάτησε να χτυπά η καρδιά της Καιτούλας όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια πέθανε στα 85 της χρόνια από ανακοπή στη βίλα της αδελφής της στον Διόνυσο, όπου ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια. Ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, γλυκομίλητη και πάντα καθωσπρέπει. Αυτή ήταν η υστεροφημία της.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ:

Μέχρι το τέλος η Καίτη Λαμπροπούλου ονειρευόταν την ημέρα που θα μπορεί να στηρίζεται στα πόδια της για να κάνει μακρινούς περιπάτους, που της άρεσαν τόσο.
Οι φίλοι της θα την αποχαιρετίσουν αύριο Τετάρτη (2 Φεβρουαρίου) στις 3.00 το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, όπου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ:

Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ,ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ:

Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ:


Σαν επιλογο:Καλο ταξιδι κυρια Λαμπροπουλου....Ελαφρυ το χωμα που θα σας σκεπασει...
ο Θεος να σας αναπαυσει....Θα ζειτε για παντα μεσα απο τις ταινιες σας....
Μετα τιμης:
Ο"Κραχτης"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου