Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ:ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΑΤΣΙ!!

Αεροπορικη τραγωδια με ελικοπτερο Απατσι που συνετριβει μεσα στο αεροδρομιο στην Παχη Μεγαρων.
Νεκροι και οι δυο χειριστες του ελικοπτερου.Ο ενας ηταν αξιωματικος με τον βαθμο του Ταγματαρχη και ο αλλος υπαξιωματικος με το βαθμο του Αρχιλοχια.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ:
Γυρω στις 11:45 και ενω το ελικοπτερο πεταει στα 10.000 ποδια ο κυβερνητης αναφερει στον πυργο ελεγχου οτι εχει τεχνικο προβλημα.
Επειτα απο συννενοηση με τον πυργο ελεγχου,οι δυο πιλοτοι προσπαθησαν να προσγειωσουν το ελικοπτερο πισω στην βαση τους στην Παχη.
Μεσα στο αεροδρομιο της Παχης,οπως αναφερουν στρατιωτικοι,οι χειριστες επιχειρησαν προσγειωση αναγκης με αυτοπεριστροφη.
Δεν εχει ακομα αποσαφινηστει αν επελεγη αυτη η μεθοδος λογω της βλαβης που αντιμετωπιζαν,η αν το Απατσι βρισκοταν σε περιδινηση.
Στις 11:48 και ενω το ελικοπτερο βρισκοταν στα 100 ποδια,οι χειριστες απωλεσαν πληρως τον ελεγχο του ελικοπτερου Απατσι.
Το ελικοπτερο αρχισε να βυθιζετε σαν μια ανεξελεγκτη μαζα και προσεκρουσε με το ρυγχος στο εδαφος και τυλιχτηκε στις φλογες.
Πληροφοριες λενε οτι μετα την συντριβη ακολουθησαν εκρηξεις.
Αμεσως μετα την προσκρουση πυροσβεστικες δυναμεις εσβυσαν την φωτια στα συντριμμια του Απατσι,ομως για τον χειριστη ηταν πολυ αργα οταν εντοπιστηκε απανθρακωμενος..
Ο δευτερος χειριστης εφερε βαρυτατα εγκαυματα οταν απεγκλωβιστηκε απο το κοκπιτ,αλλα βρισκοταν εν ζωη.
Για την διασωση του επιλεχθη να μεταφερθει στο 401 γενικο στρατιωτικο νοσοκομειο με αλλο ελικοπτερο.
Δυστηχως ομως και ο δευτερος χειριστης υπεκυψε στα τραυματα του,κατα τη μεταφορα του μεσα στο ελικοπτερο εν πτησει προς το 401...
Το ελικοπτερο ανηκε στο 2ο ΤΕΑΣ(ΤΑΓΜΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ).
Απο την τραγωδια προκυπτουν τεραστια ερωτηματα καθως προκειτε για ενα απο τα 12 ολοκαινουργια ελικοπτερα Απατσι που ειχαν παραληφθει τον Σεπτεμβριο του 2009 και ενταχθηκαν στις ενοπλες δυναμεις τον Φεβρουαριο του 2010.
Η παραδοση ειχε καθυστερησει αρκετα για διαφορους λογους,ωστοσο η μακρα αποθηκευση τους ειχε προκαλεσει προβληματα καθως τρωκτικα ειχαν αλλοιωσει(μασουλησει)τις καλωδιωσεις ορισμενων ελικοπτερων.
Τυπικως υποτειθετε οτι τα προβληματα ειχαν αποκατασταθει πριν την παραλαβη των ελικοπτερων.
Να σημειωθει οτι πριν λιγο ο υπουργος εθνικης αμυνης κ.Ευαγγελος Βενιζελος κυρηξε τριημερο πενθος στις ενοπλες δυναμεις.
Καλο ταξιδι παλικαρια...Ελαφρυ το χωμα που θα σας σκεπασει...
Πεσατε ηρωικα στο καθηκον.....ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!
Ο"ΚΡΑΧΤΗΣ"εκφραζει την οδυνη του και τα θερμα του συλληπητηρια στις οικογενειες των νεκρων πιλοτων...
ΑΘΑΝΑΤΟΙ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου