Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πατε ταξιδι?Μαθετε τα δικαιωματα σας!

Ανακοινωση-υπενθιμηση με τα δικαιωματα των ταξιδιωτων κατα τη διαμονη τους,κατα την διαρκεια των διακοπων τους,εξεδωσε η <<ΕΚΠΟΙΖΩ>>.

Συμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ σε περιπτωση που εχετε κλεισει δωματιο θα πρεπει να γνωριζετε οτι:
1)Οι τιμες διαμορφωνονται ελευθερα και θα πρεπει να αναγραφονται σε καθε δωματιο.
2)Θα πρεπει να τηρουνται ολες οι διαφημιζομενες παροχες,οπως και να προσφερετε οτι ακριβως ζητησαμε και συμφωνηθηκε αναλογα με τις δυνατοτητες του ξενοδοχειου και του δωματιου(αποσταση απο τη θαλασσα,θεα,κλιματισμος,cd-player,πρωινο,κλπ).
3)Ο ξενοδοχος δικαιουτε να σας ζητησει προκαταβολη εως και 25% της τιμης του δωματιου
(προαιρετικα).
4)Η προκαταβολη χανεται σε περιπτωση που ματαιωσετε η αναβαλλετε το ταξιδι και δεν εχετε ενημερωσει εγκαιρα τον ξενοδοχο(τουλαχιστον 21 μερες πριν),διαφορετικα υποχρεουται να επιστρεψει τα χρηματα.
5)Σε περιπτωση που χρησιμοποιησετε το δωματιο λιγοτερες απο τις συμφωνηθεισες μερες, αν ειδοποιησετε εγκαιρως δεν εχετε καμια επιβαρυνση,διαφορετικα αναγκαζεστε να καταβαλετε το 50% της συμφωνηθεισας τιμης που αρχικα συμφωνηθηκε.
6)Για να κατοχυρωθειτε θα πρεπει ο ξενοδοχος να σας απαντησει εγγραφως με fax η e-mail μεσα σε 3 μερες οτι αποδεχετε την παραγγελια σας.
7)Στην περιπτωση που δεν υπαρχει εγγραφη απαντηση η αλλη αποδειξη της κρατησης,αυτη θεωρειται οτι εγινε για μια μερα και ανανεωνεται καθημερινα σιωπηρως(εφοσον κανεις πελατης-ξενοδοχος δεν δηλωνει το αντιθετο).
8)Εγκαταλειπετε το δωματιο ως τις 12 το μεσημερι,ενω αν παραμεινετε ως τις 6 το απογευμα θα επιβαρυνθειτε με το 50% της τιμης.
9)Η χρεωση των τηλεφωνηματων απο το ξενοδοχειο ειναι ελευθερη.
Αν προκειτε για ενοικιαζομενα δωματια προσεξτε τα ακολουθα:
1)Να φερουν το ειδικο σημα του ΕΟΤ.
2)Να εχουν τον στοιχειωδη εξοπλισμο ενος σπιτιου(ψυγειο,κουζινα,σκευη).
3)Να εχουν σωστο φωτισμο.
4)Να ειναι καθαρα και να παρεχονται καθαρα σεντονια και πετσετες.
5)Οι τιμες και εδω καθοριζονται ελευθερα αλλα αναγραφονται υποχρεωτικα στα δωματια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου