Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ:ΣΟΚ!ΑΛΛΙΩΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!!!ΕΠΕΝΕΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!

Ποσότητα αλλοιωμένου κρέατος σε παιδική κατασκήνωση της ΕΛ.ΑΣ., στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, εντόπισε η Διεύθυνσης Κτηνιατρική της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Το κρέας, ύστερα από έλεγχο, κρίθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση και κατασχέθηκε, ενώ οι αρμόδιοι ενημέρωσαν την Εισαγγελία Αθηνών.

Το περιστατικό έγινε γνωστό, ύστερα από ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, όπου αναφέρονται τα εξής: «Το εξωφρενικό όμως αυτής της σοβαρής και ταυτόχρονα θλιβερής υπόθεσης είναι ότι η παιδική κατασκήνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με τους υπευθύνους της, συνεχίζει να προμηθεύεται κρέας από τον ίδιο προμηθευτή που τις προηγούμενες μέρες έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Αναρωτιόμαστε ποια σύμβαση και ποιος νόμος επιβάλλει να συνεχίσεις να προμηθεύεσαι από τον ίδιο προμηθευτή προϊόντα όταν αποδεδειγμένα έχει διαπιστωθεί η ακαταλληλότητά τους».

Η Ένωση κάλεσε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου «να πέσει άπλετο φως στο θέμα των προμηθειών των παιδικών εξοχών» έτσι ώστε να μην «διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα παιδιά μας και παράλληλα να γίνει γνωστό εάν η συγκεκριμένη σύμβαση γίνεται από κοινού με τη Νομαρχία Αθηνών γιατί τότε θα πρέπει από πλευράς Νομαρχίας να καταγγελθεί κάθε ενδεχόμενη σύμβαση με το συγκεκριμένο προμηθευτή».
ΕΠΕΝΕΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ενημέρωσε η ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό ακατάλληλου προς κατανάλωση κρέατος που παραδόθηκε από ιδιώτη στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παρτίδα εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της ειδικής επιτροπής παραλαβής ειδών που έχει συστήσει η ΕΛΑΣ και στην οποία συμμετέχουν γιατρός, τεχνολόγος τροφίμων και Αξιωματικοί του Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η προμήθεια κρεάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας γίνεται στο πλαίσιο σύμβασης που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Αθηνών με συγκεκριμένο προμηθευτή και η σύμβαση αυτή αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου