Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ:ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΗΛΕΙΑ,ΠΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ,ΛΕΥΚΑΔΑ,ΦΘΙΩΤΙΔΑ,ΒΟΙΩΤΙΑ,ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΣΑ!!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης τεσσάρων πύρινων μετώπων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Η τελευταία εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στις 18:05, στην περιοχή Ελαιώνα, στην Άμφισσα. Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν τυλίξει έκταση με πουρνάρια και ελαιώνες, ενώ στο σημείο επιχειρούν να τις περιορίσουν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Στην Σπερχειάδα, άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στις 17:10 σε δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο νεκροταφείο, ενώ αυτή την ώρα καίει έκταση με πεύκα. Στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρου.

Μία ακόμη εστία φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αυτήν τη φορά στην περιοχή Αμπελώνα Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:15 σε δασική έκταση. Επί τόπου έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η επιχείρηση κατάσβεσης στο χωριό Μαυροκορδάτο, βόρεια του Δήμου Νικηφόρου στη Δράμα ενώ η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή, που χαρακτηρίζεται δύσβατη, βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες και 16 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν με διαφορά 20 λεπτών σε Λευκάδα και Κλωνί του Δήμου Σπερχειάδας.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 09:10 στο Κλωνί και κατέκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο βρίσκονται 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη δεύτερη φωτιά, που ξέσπασε στις 09:30 στη Λευκάδα, επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν πριβ από μερικές ώρες να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12:20 στην περιοχή Δομβραίνα του Νομού Βοιωτίας. Στο σημείο παραμένουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό μερικό έλεγχο, στις 16:30, την πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και στην Πέτα Κουβαρά, ενώ στο σημείο παραμένουν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και προσπαθούν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμει από αέρος και ένα ελικόπτερο.

Πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 16:25, οι πυροσβέστες περιόρισαν τις φλόγες στη Μέλισσα Ηλείας και έθεσαν τη φωτιά, που καίει σε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, υπό μερικό έλεγχο. Από τις φλόγες δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου