Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ:ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ:ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!ΝΕΟΤΕΡΑ!

Δραματική κρίνεται η κατάσταση στην Κάρυστο, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες λίγα λεπτά μετά τις 22:00 το βράδυ στην περιοχή Μεκουνίδα Καρύστου, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Το μέτωπο της φωτιάς κατακαίει ανάμεσα σε τρεις οικισμούς, τη Μεκουνίδα, τους Μύλους και τη Γραμπιά. Πλέον η φωτιά έχει περάσει από τον οικισμό Πηγαδάκια και κατευθύνεται προς την περιοχή Αετός. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις εστίες τους, σπεύδοντας προς την παραλία του Αετού.

Συμφωνα με κατοίκους των περιοχών Αετός και Πηγαδάκια, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να διασωθούν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αρκετά σπίτια που βρίσκονται στους Μύλους υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου, κ. Νόβα, κάτοικοι και παραθεριστές μεταφέρθηκαν στην παραλία, καθώς η φωτιά απειλεί οικίες και ξενοδοχεία. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Να θυμίσουμε ότι πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί πριν από περίπου ένα μήνα στην Κάρυστο, ενώ η ίδια περιοχή επλήγη και πριν από δύο χρόνια.


Εκκένωση κατοικιών

Ήδη εκκενώθηκαν κατοικίες, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.Συμφωνα με ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι εκκένωσαν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, υπό το φόβο της πύρινης λαίλαπας,εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές έξω από το ξενοδοχείο Απόλλων, με τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκονται, ήδη, 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα αλλά και 32 άτομα πεζοπόρα τμήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από γειτονικούς δήμους. Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Διακοπές της ηλεκτροδότησης σημειώνονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στην Κάρυστο. Τέλος να σημειωθεί ότι η φωτιά δεν απείλησε το νοσοκομείο της πόλης.

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!
ΜΑΙΝΟΝΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ!!!


Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες αργά το βράδυ σε περιοχές του Ρεθύμνου και της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σέλια Ροδάκινο. Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη εστία φωτιά βρίσκεται στην περιοχή Ακούμια. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Φωτιά στην Ιεράπετρα

Δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο Ρεθυμνο. Η πρώτη ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Ιωάννη και η δεύτερη στο Σελάτανο. Συνολικά επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου