Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΛΗ:ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ:Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ,ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ:Πριν πατε να ψηφισετε ριξτε και μια ματια σε αυτο:

«Σε μια χρονική περίοδο που οι πολίτες αυτής της χώρας προσδοκούν να παταχθεί η διαφθορά στην πολιτική σκηνή και να επέλθει η κάθαρση, που απαιτούν οι πολιτικοί να αποτελέσουν τα φωτεινά παραδείγματα τήρησης των νόμων και πάταξης της παρανομίας σε κάθε επίπεδο, ο δήμαρχος Σερρών διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων της πόλης κόντρα στους ισχύοντες νόμους της χώρας.

Αυτές τις ημέρες, ο δήμαρχος επιδίδεται στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων της πόλης πέραν κάθε νομιμότητας, αφού ο νόμος 3170/2003 στο άρθρο 7 αναφέρει ρητά πώς πρέπει να γίνεται η περισυλλογή τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Οι Δήμοι συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση – τονίζουμε τη λέξη εκπαίδευση – και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους”.

Στην περίπτωση του Δήμου Σερρών, όμως, το συνεργείο περισυλλογής που χθες και σήμερα “οργώνει” την πόλη περισυλλέγοντας ανεξαιρέτως και αδιακρίτως ότι κινείται, αποτελείται από έναν καινούργιο συμβασιούχο ανειδίκευτο, μόλις 3 εβδομάδων και έναν ακόμη πιο καινούργιο μόλις 3 ημερών και ο οποίος προέρχεται από το χώρο των οικοδομών!!!

Ο νόμος συνεχίζει και ρητά αναφέρει ότι: Τα συνεργεία περισυλλογής καθοδηγούνται στο έργο τους και ελέγχονται από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Σερρών.

Στην περίπτωση του Δήμου Σερρών, στο συνεργείο περισυλλογής δεν υπάρχει ποτέ κτηνίατρος!! Ο νόμος επίσης αναφέρει ότι ο σκοπός της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων είναι η στείρωσή τους, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια η επαναφορά τους στον χώρο από όπου περισυλλέγησαν. Εδώ έχουμε το εξής: παράλογο ο δήμος να περισυλλέγει αδέσποτα, τα οποία είναι ήδη στειρωμένα!!

Δυστυχώς, ο κύριος δήμαρχος μπέρδεψε τα ζωντανά πλάσματα με τα σκουπίδια και χωρίς κανένα πνεύμα νομιμότητας και ευαισθησίας προσπαθεί να “καθαρίσει την πόλη” από τα σκουπίδια-αδέσποτα, προσπαθεί ό,τι δεν έκανε με σύννομους και αποτελεσματικούς τρόπους κατά τη διάρκεια της θητείας του να το κάνει τώρα, που αποχωρεί από την πολιτική σκηνή του Δήμου Σερρών. Θα τον σταματήσουμε όμως.

Καλούμε τους πολίτες αυτής της πόλης, τους νέους υποψηφίους δημάρχους, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας, τις δικαστικές αρχές να παρέμβουν, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η διαχείριση των αδέσποτων ζώων να γίνει από τη νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί τον Νοέμβρη σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνει με τρόπο που να αρμόζει σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη Ελλάδα και με μεθόδους και λύσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση και σιγά σιγά στην εξάλειψη του προβλήματος. “Λύσεις βίαιες και αναποτελεσματικές” σαν αυτές που προσπαθεί να δώσει τώρα ο δήμαρχος δεν αρμόζουν στην Ελλάδα που θέλουμε.

Η στείρωση των ιδιόκτητων ζώων με τη συνδρομή και των δήμων, η μη εγκατάλειψη των ζώων, η συνειδητή απόκτηση ενός κατοικίδιου, η ενημέρωση και το να μάθουμε να ζούμε αρμονικά προς το παρόν με τα αδέσποτα ζώα, που εμείς δημιουργούμε, είναι οι λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό. Μια πόλη χωρίς αδέσποτα, όχι με την εξολόθρευσή τους ή τη βίαιη αιχμαλωσία και εξαφάνισή τους στη συνέχεια αλλά με λύσεις νόμιμες και πολιτισμένες.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών μηνύει το Δήμο Σερρών, το τμήμα καθαριότητας του δήμου και την υπεύθυνη κτηνίατρο του δήμου για τα αδέσποτα, για την παράνομη και αυθαίρετη περισυλλογή αδέσποτων ζώων, όπως προκύπτει από τη μη εφαρμογή του νόμου 3170/2003 και της Υ.Α. 280239/2003 εκ των οποίων είναι εμφανές ότι ο Δήμος Σερρών για την ενέργειά του αυτή είχε την υποχρέωση να ενημερώσει και να ζητήσει τη συνεργασία του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Στην ενέργεια αυτή ο Δήμος Σερρών έχει προβεί 3 φορές και κατά τις ημερομηνίες 19/8/2010, 7/9/2010 και σήμερα 8/9/2010. Σημειώνουμε πως η εγκατάλειψη ζώου και συνεπώς και η περισυλλογή ζώων με σκοπό την εγκατάλειψη ή την εξόντωση αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο.

Ως νομοταγείς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες δηλώνουμε την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας, ώστε και οι διοικούντες τον τόπο μας να λειτουργούν στο πλαίσιο του νόμου και με ευαισθησία».

Για τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών
Η πρόεδρος, Ζωή Κοντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου